Aero Squash Bucuresti

De ce sa alegem SQUASH-ul?

de ce jucam squash În Romania, ca de altfel în întreaga lume, există tot felul de sporturi pentru a petrece timpul liber și pentru a face performantă, de la fotbal, la gimnastica, alergari, lupte sau sah. Ce face squash-ul atât de atractiv?

Există nouă atribute cheie care prin combinarea lor fac din squash o încantatoare opțiune. Vedeti daca aceste considerente nu vă vor convinge pentru a ridica o rachetă și a pași într-o sală de squash.


1. Un joc ce solicită și dezvoltă o mare îndemânare

Squash-ul răsplatește talentul și perseverența. Nu oricine poate folosi de prima dată racheta cu pricepere și abilitate, dar toți pot aspira la mai mult.
În sport există întotdeauna ceva de învățat și, cu răbdare și antrenament, în scurt timp, racheta de squash va deveni o prelungire, o extensie, a mâinii, brațului și minții dumneavoastră.


2. Bucurie pe tot parcursul vieții

Squash-ul este un sport pe viata. Deopotriva, copii și octogenari, se pot distra bătând mingea la perete cu racheta. Jucatorii mai în vârstă pot încetini ritmul, dar ei pot continua să adauge întelepciune, abilități și tehnici adecvate care îi vor ajuta să se bucure de joc și sa ramână tineri și sănătosi.


3. Mari solicitari fizice

Squash-ul de performanta necesită forța, putere de concentrare, viteză, agilitate, și antrenament cardiovascular. Testele comparative de antrenament fizic și cardiovascular efectuate pe sportivi profesioniști din diverse sporturi arată că squash-ul este sportul cel mai potrivit a fi practicat și sportul ce raspunde cel mai fidel cerințelor de menținere a sănătații.


4. Jocul inteligentei

Squash-ul se joaca împotriva oponenților umani, iar acești adversari fac tot ce este posibil pentru a găsi o cale inteligentă de a câștiga. Lupta mentală este foarte mare și un jucător inteligent poate găsi intotdeauna o strategie de succes și o modalitate de a câștiga și de a depăși eventualele carențe fizice sau tactice.


5. Ușor de a aranja un joc

Deoarece squash-ul nu este un joc de echipă, este foarte ușor de a găsi un singur partener de joc. Squash-ul permite găsirea unui interval de timp care să corespunda cerintelor și agendei a doua persoane.


6. Posibilitatea de a practica singur

Squash-ul oferă posibilitatea de a te antrena și juca singur pentru acele momente când nu ai gasit un partener sau atunci când dorești să exersezi o anume lovitură.


7. Costuri relativ scăzute

Squash-ul este un sport relativ ieftin comparativ cu sporturile colective de exemplu sau cu sporturile ce necesita un echipament sofisticat. Este nevoie de o rachetă, o pereche de pantofi, îmbrăcăminte adecvata, o minge, un loc pentru a juca și un abonament pentru membrii fideli. Nu este necesar sa purtați echipament de protecție, cu exceptia ochelarilor speciali de joc.


8. Un joc individual

Când jucați la simplu, squash-ul nu permite nici o scuză. Nimeni nu este de vină dacă pierzi, iar pe de altă parte, toate victoriile sunt ale tale. Tu ești stăpânul propriului destin, deoarece tot ceea este bine și tot ceea ce este rau în jocul respectiv sunt efectele propriilor decizii și acțiuni.


9. Un joc social

Pentru cei care doresc companie și un joc social, squash-ul oferă posibilitatea jocului de dublu. Squash-ul creaza mai multe interacțiuni și mai multe satisfacții decât orice joc de echipa. Discuțiile înainte de meci, din timpul jocului și după partidă sunt în sine o modalitate de distracție.


Dacă v-am convins, vă așteptăm la cel mai mare Club de squash din Romania: Aerosquash Baneasa.