Aero Squash Bucuresti

Despre SQUASH - pe scurt

despre squash

In urma cu 150 de ani, un nou sport a devenit popular în rândul băieților de la scolile publice britanice, cum ar fi Harrow și Eton. Acest sport, numit Squash, s-a raspandit treptat în alte părți ale lumii fiind acum practicat de mai mult de 20 de milioane de oameni din peste 153 de țări.

Jucătorii de squash cred că acest sport este o modalitate foarte bună de a te menține în formă. Primele turnee au avut loc de la inceputul anilor 1900 si evenimente cum ar fi British Open și World Open au captat atentia intregii lumii. Mai nou, iubitorii jocului de squash isi doresc inscrierea acestui sport in randul jocurilor olimpice.
Squash este un joc din categoria sporturilor cu racheta care poate fi jucat de orice persoana, adulta sau copil, la orice varsta. Jucătorii trebuie să loveasca alternativ mingea cu racheta spre suprafetele marcate pe cei patru pereți ai incaperii cu dimensiunile de 21 picioare latime si 32 picioare lungime.

Este ușor de învățat și are stabilite reguli și echipamente adaptate pentru a corespunde cu fiecare nivel de varsta, talie, aptitudine si performanta sportiva.

Squash poate fi jucat de placere in timpul liber sau ca sport de performanta.
Squash este un sport de interior, poate fi practicat pe orice vreme si este jucat de doi sau patru jucători, într-un teren marginit de patru pereți speciali, cu o minge mică, din cauciuc.

Squash este un sport dinamic, de mișcare rapidă și de mare impact, care oferă un antrenament fizic si cardiovascular excelent si care asigura o solicitare si mobilitate a tuturor articulatiilor, in special ale bratelor, umerilor, gatului si genunchilor.

Daca ai nevoie de un partener pentru a juca Clubul sportiv AEROSQUASH Baneasa oferă periodic posibilitatea participarii la turnee unde vă puteți întâlni și concura cu alți jucători de squash.


Terenul si echipamentul

Dimensiunile terenului de squash au fost stabilite inca din 1920 la 32 de picioare lungime și 21 de picioare latime. Peretele din față este de fapt un panou cu 3 linii orizontale distincte: una la 18,9 inci de al podea (4570 mm), linia de serviciu aflata la 6 picioare de la podea (1780 mm) și linia de "afară" la 15 picioare de la podea 430 mm). Între panou și podeaua este zona de tin, care marcheaza mingea afară din joc; la fel este si spatiul aflat deasupra liniei superioare.


Podeaua este impartita printr-o linie ingusta in doua zone egale – jumatatea din fata si jumatatea din spate. O linie subtire delimiteaza jumatatea din spate in alte doua zone egale de 3200mm, iar la randul lor fiecare jumatate este impartita in doua zone de cate 1600 mm; jumatatile exterioare contin in partea superioara cate o caseta de 1600 x1650 mm care constituie locul de punere a mingii in joc (servire).

Echipamentul necesar include rachete de squash și mingi de squash. Mingile au 4 cm (aprox. 1,5 inch) în diametru și sunt realizate dintr-un tip special de cauciuc. Ei se livreaza în diferite grade de duritate, de la bile moi nerigide si progresiv pana la mingi foarte rigide. Rigiditatea mingilor imprima si viteza de joc.Gradul de duritate și "bounciness" sunt indicate de culoarea unor puncte mici de pe mingea. Jucătorii au nevoie, de asemenea de incaltaminte sport flexibila si ușoara și îmbrăcăminte lejera.

Racheta de squash are 27 de inci lungime. Mingea se poate desprinde din racheta cu peste 150 de mile pe oră. Din fericire, mingea încetinește atunci când revenire din pereți.


De cât timp este nevoie pentru a învăța?

Elementele de bază ale Squash-ului se invata, de regula intr-un an de joc. Dar, invățarea jocului de Squash este un proces permanent, in consecinta dureaza o viață întreagă.


Cât de ușor este să începeți?

Aveti nevoie de pantofi de sport usori, un teren, racheta și o mingea pentru a începe a lovi peretele și a deprinde un simt de control si de lovire a mingii. Pentru a juca de fapt, nevoie pentru a găsi un partener și de a lua niște ochelari de protectie.


Cât costă pentru a începe?

Pentru inceput trebuie sa contactati baza noastra sportiva si sa optati pentru un program de initiere. Apoi, in functie de scopul urmarit puteti alege una dintre variantele noastre de pret.


Cât de mulți jucători și terenuri exista acum?

Există aproximativ 13 milioane de jucători Squash la nivel mondial. În SUA există peste 1.100 de locații în care se găsesc terenuri de squash și peste 2.700 de terenuri individuale. La nivel mondial, există mai mult de 50.000 de terenuri.
Aerosquash Baneasa are 5 terenuri, iar programul asigura o buna repartizare a jucatorilor in cursul zilei si a saptamanii.


Cine sunt cei mai mari jucători din toate timpurile?

Numele marilor campioni din toate timpurile includ dinastia Khan (Hashim, Azam, Sharif, Jahangir, Jansher), toți din Pakistan; Jonah Barrington din Marea Britanie, Geoff Hunt, Australia, Mark Talbott, din SUA, Peter Nicol, Scoția, Jonathan Power, Canada, Heather McKay și Sara Fitz-Gerald, Australia. Si dumneavoastra puteti ajunge pe aceasta lista...