CE ESTE PADEL?
Padelul este un sport care combină acțiunea cu distracția și interacțiunea socială. Este un sport extraordinar pentru jucătorii de toate vârstele, deoarece este atât rapid, cât și ușor de invatat si nu necesita abilitati speciale . Majoritatea jucătorilor deprind elementele de bază în prima jumătate de oră de joc, astfel încât să se poată bucura de joc.

Padelul nu este atât de dominat de forță, tehnică și serviciu precum în tenis și, prin urmare, este un joc ideal pentru bărbați, femei și tineri pentru a juca chiar si împreună. Punctele sunt câștigate mai degrabă prin strategie decât prin forță și putere.
Padelul a fost inventat în Mexic în 1969 de Enrique Corcuera, când și-a modificat terenul de squash pentru a include elemente de tenis. În anii 1970, un prieten spaniol al lui Corcuera a adus padelul în Spania, unde acum este considerat unul dintre cele mai populare sporturi din țară. Alte țări în care sportul de padel este un succes includ Mexic, Argentina, Marea Britanie și SUA.
Este clar ca acest sport a câștigat inimile a milioane de jucători, iar printre fanii săi se numără Andy Murray, David Beckham, chiar și Rafael Nadal.
Terenul de padel
Padelul este un mix între tenis și squash. De obicei, se joacă la dublu pe un teren închis, înconjurat de pereți de sticlă și plase metalice. Terenul este cu o treime mai mic decat dimensiunea unui teren de tenis.
Un teren de padel este un dreptunghi care are 10 metri lățime și 20 de metri lungime. Este înconjurat de pereți din beton, sticlă sau plasă de sârmă. Pardoseala poate fi din ciment, beton, lemn sau gazon artificial. Un fileu cu o înălțime maximă 92 cm la margini împarte terenul în două. Zona de servicii este la 3 metri de peretele din spate.
Sistemul de punctaj din padel
Padel foloseste acelasi sistem de notare ca si tenisul.
Este nevoie de sase jocuri pentru a castiga un set, iar echipa care castiga doua seturi castiga jocul.
Un joc este marcat exact la fel ca in tenis, adica 15/0, 30/0, 40/0, avantaj, deuce, etc.
Daca un set ajunge la o remiza de 6/6, exista un tie-breaker ca in tenis.
Un joc este inceput prin servirea in diagonala ca in tenis, fiind permise doua incercari de serva.
Jucatorul care serveste trebuie sa fie in spatele liniei de serviciu.
Cel care primeste poate sta oriunde doreste pe teren, in fata celui ce serveste.
Mai intai, jucatorul salta mingea, apoi o loveste sub nivelul taliei.
Mingea trebuie sa sara in zona de serviciu opusa inainte de a fi lovita de cel care primeste.
Daca mingea nu sare in zona opusa, este fault.
Daca sare in zona opusa si loveste gardul din plasa de sarma inainte de a trece linia de serviciu (pe partea intoarcerii), este de asemenea fault.
Daca mingea loveste in plasa si cade in careu, este punct. Daca atinge gardul din plasa de sarma inainte de a doua saritura, este fault
Odata ce mingea este in joc, toate mingile care traverseaza plasa trebuie sa atinga mai intai suprafata de joc, pe partea adversa, inainte de a lovi un zid.
Jucatorii pot lovi mingea din voleu.
Jucatorii pot lovi mingea dupa ce s-a lovit pe un perete pentru a o trimite inapoi adversarului.
La fel ca in tenis, mingea poate sari doar o data in partea ta si poate fi lovita o singura data.
Este posibil sa loviti mingea tare, astfel incat sa iasa din teren dupa ce a sarit! Dar echipa adversa poate alerga pentru a incerca sa o loveasca aducand-o din nou in joc.
Odata ce mingea este in joc, toate mingile care traverseaza plasa trebuie sa atinga mai intai suprafata de joc, pe partea adversa, inainte de a lovi un zid.
Dotarile Clubului
Va asteptam la Aerosquash cu doua terenuri de padel , dotate cu nocturna, vestiare, grup sanitar si o receptie in care puteti servi o bautura racoritoare, sa socializati, alaturi de partenerii de joc.
Puteti rezerva terenul de Padel accesand linkul: www.playtomic.com